Υλικά:
500 γρ φύλλο
κρούστας
1 κιλό γάλα από
παρδαλή αγελάδα
150 γρ. κρέμα γάλακτος (από το γάλα της ίδιας αγελάδας)
3 μέτρια αβγά από αρχοντομούνα όρνιθα
2 κρόκοι από κότα ότι να ‘ναι
250 γρ. μαύρη ζάχαρη (50 φακελάκια καφετέριας)
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλόλιγνο
1-2 βανίλιες υποβρύχιο
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος (πάντα παρδαλής)
120 γρ. βούτυρο λιωμένο (για το άλειμμα των φύλλων με σπέκουλα)
Σιρόπι:
340 γρ. ζάχαρη (υπολογίστε πόσα κλεμμένα φακελάκια χρειάζονται)
240 γρ. νερό Σερβίας (κάνει καλό στην επιδερμίδα και διαλύει τα λίπη)
2 κ.σ. γλυκόζη
1 μαστίχα Χίου
1 ξύλο κανέλα απελέκητο
150 γρ. κρέμα γάλακτος (από το γάλα της ίδιας αγελάδας)
3 μέτρια αβγά από αρχοντομούνα όρνιθα
2 κρόκοι από κότα ότι να ‘ναι
250 γρ. μαύρη ζάχαρη (50 φακελάκια καφετέριας)
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλόλιγνο
1-2 βανίλιες υποβρύχιο
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος (πάντα παρδαλής)
120 γρ. βούτυρο λιωμένο (για το άλειμμα των φύλλων με σπέκουλα)
Σιρόπι:
340 γρ. ζάχαρη (υπολογίστε πόσα κλεμμένα φακελάκια χρειάζονται)
240 γρ. νερό Σερβίας (κάνει καλό στην επιδερμίδα και διαλύει τα λίπη)
2 κ.σ. γλυκόζη
1 μαστίχα Χίου
1 ξύλο κανέλα απελέκητο
Κρέμα: Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή
ζάχαρη σε μία κατσαρόλα τύπου Mall, να βράσουν. Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά
με την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ και κάνουμε το κατάλληλο Photoshop για να φαίνονται γερά και όμορφα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να παρεξηγηθούν η παρδαλή
αγελάδα και η αρχοντομούνα όρνιθα και αντιδράσουν. Αν δε το πάρουν χαμπάρι ή
βλέπουν συνεχώς Σουλεϊμάν και δε τις νοιάξει, παίρνουμε 3-4 κ.σ. από το μείγμα
με το γάλα και τις ρίχνουμε στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας δυνατά. Στη
συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι
να πήξει το μυαλό τους. Στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και τη βανίλια υποβρύχιο.
Μεγάλη προσοχή να μη γέρνει το υποβρύχιο.
Σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 4'-5' από το σημείο βρασμού για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα ανακατέματος.
Σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο με το σιρόπι όσο χρειάζεται για να μελώσει. Του πούστη. Πόσο θα αντέξει. Στο τέλος θα μας κάτσει να το γ@μήσουμε. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το παίζουμε παρεξηγημένοι ότι το πήραμε χαλασμένο.
Σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 4'-5' από το σημείο βρασμού για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα ανακατέματος.
Σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο με το σιρόπι όσο χρειάζεται για να μελώσει. Του πούστη. Πόσο θα αντέξει. Στο τέλος θα μας κάτσει να το γ@μήσουμε. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το παίζουμε παρεξηγημένοι ότι το πήραμε χαλασμένο.
Έτσι
ξεκίνησε το πρώτο γαλακτομπούρεκο. Για να μπορεί να χορτάσει η πεινασμένη
κοινωνία μας. Αν προλάβει. Συνήθως κάποιοι άλλοι το τρώνε και αυτή πάντα μένει
νηστική και κατηγορούμενη για το λόγο που το έχασε. Και ενώ το έχει πληρώσει
και δικαιούται το κομμάτι που της αναλογεί, υποχρεώνεται να το ξαναπληρώσει,
γιατί δεν είχε χρόνο να ελέγξει ποιος το έφαγε. Σουλεϊμάν βλέπεις… Που χρόνος. Καλά
να τα πάθει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου